Podium
NTR

Label BIS roept op tot cd-boycot Valery Gergiev

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Label BIS roept op tot cd-boycot Valery Gergiev

Steeds meer partijen beëindigen de samenwerking met de Russische dirigent Valery Gergiev, omdat hij weigert de oorlog in Oekraïne te veroordelen. Gergiev staat bekend als een vriend en sympathisant van president Poetin. Nu roept platenlabel BIS alle labels op geen cd's meer te verkopen waaraan Gergiev heeft meegewerkt.

Bij BIS zelf lijkt dat weinig gevolgen te hebben. De maatschappij heeft nauwelijks cd's met de Russische dirigent. Maar het bedrijf is dus uit op een complete boycot in de branche.

Gergiev krijgt volgens een Oostenrijkse krant trouwens steun van een collega, de Duitse dirigent Christian Thielemann. "Voor mij is er iets te veel kwaadaardigheid in deze discussie geslopen", zou Thielemann op 2 maart hebben gezegd. "Gergiev is een groot dirigent. Het is erg jammer als zijn werk niet meer te horen is. Ik mis een beetje het menselijke aspect in deze discussie".

Op de site van De Groene Amsterdammer verscheen op 3 maart een artikel over het imago van Valery Gergiev.

Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Via de onderstaande button kom je op de site van Giro555 waar je kunt doneren. Of ga naar onze overzichtspagina.

Geef nu aan Giro555 Home 'Samen in actie voor Oekraïne'

Ster advertentie
Ster advertentie