Podium
NTR

Cappella Amsterdam is gered

  1. Klassiekchevron right
  2. Cappella Amsterdam is gered

Cappella Amsterdam is gered. Het Fonds Podiumkunsten kent het kamerkoor een meerjarige subsidie toe. Het gaat om een bedrag van 700.000 euro per jaar.

In 2016 wees het Fonds de subsidieaanvraag van het Amsterdamse koor nog af. Onder meer omdat de programmering teveel de ‘gebaande paden’ zou volgen, en het ondernemerschap ‘zwak’ zou zijn. Het Fonds is nu wel positief. Het is enthousiast over de oorspronkelijkheid van de programma’s. Cappella Amsterdam heeft zichzelf in de afgelopen periode opnieuw uitgevonden, aldus het Fonds. Dat blijkt onder meer uit de gewaagde samenwerkingen die het koor is aangegaan. Zoals de productie De Langste Nacht, waarin Cappella Amsterdam oude koormuziek in een ongebruikelijke setting plaatste.

Cappella Amsterdam kon de afgelopen jaren overleven door bijdragen van verschillende kleinere fondsen en particuliere donateurs. Zij maakten het mogelijk dat het koor op kleinere schaal concerten kon blijven geven en zich kon vernieuwen conform de wensen van het Fonds Podiumkunsten.

Cappella Amsterdam onder leiding van Krista Audere

Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

donderdag 19 september 2019

Omroep

NTR

Componisten

Alfred Schnittke, Arvo Pärt, Peteris Vasks, Ton de Leeuw, Napoleon Bonaparte, Rebecca West, Helois, Albert Einstein, Maarten Biesheuvel, Krists Auznieks

Uitvoerenden

Maaike Martens (voordracht), Krista Audere (Dirigent), Cappella Amsterdam

Tijdperken

Moderne muziek, Klassiek, Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Foto omslag: Marc Driessen

Ster advertentie
Ster advertentie