Podium
NTR

Rotterdams Philharmonisch Orkest verliest geliefd orkestlid

foto: opusklassiek.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Rotterdams Philharmonisch Orkest verliest geliefd orkestlid

Klarinettist Jan Jansen is afgelopen zondag overleden. Dat maakte het orkest gisteren bekend. Jansen vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum bij het Rotterdams Philharmonisch, en vorige week nog speelde Jansen mee met twee concerten.

Het orkest noemt Jansen in een reactie op hun site ‘een weergaloos musicus die iedereen op het podium en in de zaal inspireerde met zijn bevlogen spel. Een fantastische collega, hartelijk, betrokken en warm’.
Ook chef-dirigent Lahav Shani reageerde verslagen: “Hij was een van de puurste zielen die ik kende. Een van de meest toegewijde, gulle en onverschrokken musici die ik ooit heb meegemaakt, iemand die altijd positiviteit en liefde uitstraalde. Ik zal zijn aanwezigheid op en buiten het podium verschrikkelijk missen.”

Via Facebook liet voormalig chef Yannick Nézet-Séguin weten: "We zullen je ongelooflijke artisticiteit en vooral je menselijkheid, je glimlach en toewijding altijd herinneren. Ik ben dankbaar voor je steun aan mij vanaf het begin van mijn reis. Ik zal je voor altijd in mijn hart bewaren.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan Jansen was ook docent op Codarts en onder andere betrokken bij het Doelen Ensemble.

Ster advertentie
Ster advertentie