Podium
NTR

Sopraan Anna Netrebko stopt tijdelijk met optreden om oorlog

foto: Maxim Shipenkov / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Anna Netrebko stopt tijdelijk met optreden om oorlog

De Russische sopraan Anna Netrebko zal voorlopig niet optreden, zo laat ze weten. "Dit is niet de juiste tijd voor mij om op het podium te staan", zegt ze. Daarbij doelt ze op de oorlogssituatie in Oekraïne. Waarom ze stopt, is niet duidelijk. Mogelijk wil ze kritiek van anderen voor zijn.

Ze staat namelijk bekend als een ondersteuner van het regime van Vladimir Poetin. De Beierse staatsopera in München deed haar om die reden op 1 maart in de ban. Bij The Metropolitan Opera in New York kwam ze niet tot overeenstemming. Daar is ze uit producties gehaald. Netrebko liet vervolgens weten dat ze tegen de oorlog is, maar ook dat ze het niet juist vindt artiesten te dwingen in het openbaar hun politieke mening te uiten en hun vaderland aan de kaak te stellen.

De Russische pianist Igor Levit is het niet met haar eens. Op zijn Instagram-pagina neemt hij stelling, trouwens zonder Netrebko te noemen: "Neem verantwoordelijkheid. Het is onacceptabel vaag te blijven als de leider van je land een oorlog begint. En gebruik muziek en 'musicus zijn' daarbij nooit, nooit als excuus. Beledig de kunsten niet".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Via de onderstaande button kom je op de site van Giro555 waar je kunt doneren. Of ga naar onze overzichtspagina.

Geef nu aan Giro555 Home 'Samen in actie voor Oekraïne'

Ster advertentie
Ster advertentie