Podium
NTR

Transfer voor organist Jos van der Kooy

  1. Klassiekchevron right
  2. Transfer voor organist Jos van der Kooy

Jos van der Kooy, 40 jaar vaste organist van de Westerkerk in Amsterdam, maakt de overstap naar een andere kerk. Dat werd gister aan de kerkgangers bekendgemaakt. Zijn vertrek is niet helemaal vrijwillig.

Van der Kooy vandaag in Trouw: "De Westerkerk is deel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Ik ben in dienst bij de PKA, en die voert een verjongingsbeleid. Mijn contract loopt volgend jaar september af. De Westerkerk zelf wil mij graag houden, maar de PKA denkt daar dus anders over."

Vanaf januari volgend jaar wordt hij organist van de Arminiuskerk in Rotterdam. Die zijn opgetogen over de komst van Van der Kooy. Voor de remonstrantse gemeente met zo’n 600 leden, is muziek een belangrijk onderdeel van de dienst, aldus een woordvoerder. "Het is geweldig dat Van der Kooy daar een rol in kan gaan spelen."

De PKA heeft in een persbericht verklaard dat er geen sprake is van een verjongingsbeleid. Volgens hen heeft Van der Kooy zelf besloten op zijn contract vroegtijdig te beëindigen om aan de slag te kunnen gaan in Rotterdam.

Kijk hieronder naar een optreden van Van der Kooij in de Westerkerk in Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie