Podium

Zuid-Koreaanse bariton Gihoon Kim wint Cardiff Singer of the World Competition

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Zuid-Koreaanse bariton Gihoon Kim wint Cardiff Singer of the World Competition

Afgelopen zaterdag heeft de Zuid-Koreaanse bariton Gihoon Kim de BBC Cardiff Singer of the World gewonnen. Gihoon Kim wordt omschreven als een bescheiden persoonlijkheid met een grote stem. De finale werd rechtstreeks uitgezonden bij de collega’s van BBC Radio3. Eén van de commentatoren zei over Gihoon Kim: “Een stem als een Rolls-Royce. Resonerend, fluweel en teder.”

Gihoon Kim is 29 jaar oud en luisterde in zijn jeugd naar K-pop (uitspraak: Kee-pop), Koreaanse popmuziek. Als hij klassieke zangers zag op tv, probeerde hij die stiekem te imiteren. Toen hij 18 jaar was, ging hij zingen in het kerkkoor, waar hem werd verteld dat hij serieus over een zangcarrière moest nadenken. Hij studeerde in Korea (bij Kim Kwan-Dong, de eerste Koreaan die bij La scala in Milaan zong) en zong in 2016 rollen bij de Junge Oper in Hannover. Hij zong ook bij het Mariinsky Theater in Sint Petersburg. Nu heeft Gihoon Kim dus de Cardiff Singer of the World Competition gewonnen. De “Joan Sutherland publieksprijs” werd gewonnen door de Britse mezzosopraan Claire Barnett-Jones. Eerder is al bekend geworden dat de Zuid-Afrikaanse Masabane Cecilia Rangwanasha de lied-prijs heeft gewonnen.

De BBC Cardiff Singer of the World Competition is één van de meest prestigieuze zangwedstrijden ter wereld. Sinds 1983 wordt de wedstrijd om het jaar georganiseerd. Het betekent voor veel zangers de start van een glansrijke carrière. De wedstrijd werd eerder gewonnen door onder meer Dmitri Hvorostovsky.

Ster advertentie
Ster advertentie