Podium
NTR

Laureaten Dutch Classical Talent Tour & Award 2021-2022

  1. Klassiekchevron right
  2. Laureaten Dutch Classical Talent Tour & Award 2021-2022

De laureaten voor de Dutch Classical Talent Tour & Award 2021-2022 zijn bekendgemaakt. Uit de 40 aanmeldingen selecteerde de jury de volgende vier deelnemers:

- De vier strijkers van het Animato Kwartet
- Klarinettist Jelmer de Moed
- Violist Hawijch Elders
- Maat Saxophone Quartet

De komende tijd werken ze met hun coaches aan een programma, waarmee ze in seizoen 2021/2022 langs dertien concertzalen in Nederland zullen toeren.

Juryrapport:

Animato Kwartet strijkkwartet
Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.

Jelmer de Moed klarinet
Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.

Hawijch Elders viool
Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.

Maat Saxophone Quartet saxofoonkwartet
Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie