Podium
NTR

Emmy Storms wint Grachtenfestivalprijs 2019

  1. Klassiekchevron right
  2. Emmy Storms wint Grachtenfestivalprijs 2019

Violiste Emmy Storms is winnaar geworden van de Grachtenfestivalprijs 2019. Zij is ‘een authentieke musicus met een sterk podiumkarakter, iemand die haar eigen weg bewandelt en zich met gemak in diverse muzikale genres profileert,’ aldus de vakjury.

De genomineerden: Altvioliste Dana Zemtsov, slagwerker Dominique Vleeshouwers en violiste Emmy Storms presenteerden zichzelf gisteravond in Krasnapolsky in Amsterdam aan het publiek met een kort optreden. Het afgelopen culturele seizoen werden de drie musici gevolgd door een jury, bestaande uit klassieke-muziekjournalisten Frederike Berntsen, Louis Gauthier en Joep Stapel.

De Grachtenfestivalprijs is bedoeld voor musici en ensembles die uitblinken in hun vakgebied. De nominatie is voor de musici een belangrijke stimulans voor hun loopbaan en daarmee al een prijs op zich. De winnaar krijgt carte blanche om als Artist in Residence tijdens het eerstvolgende Grachtenfestival een veelzijdig en uitdagend programma samen te stellen.

Eerdere winnaars waren: Raoul Steffani (2018), Ella van Poucke (2017), Sophiko Simsive (piano, 2016), Mathieu van Bellen (viool, 2015), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan, 2014), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon & slagwerk, 2012), Karin Strobos (mezzosopraan, 2011), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Izhar Elias & Erik Bosgraaf (gitaar en blokfluit, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007).

Luister naar de finale van de Grachtenfestival Prijs 2019

Ster advertentie
Ster advertentie