Podium
NTR

Weens Conservatorium wordt Friedrich Gulda School of Music

foto: Fesl Johann - EPAfoto: Fesl Johann - EPA
  1. Klassiekchevron right
  2. Weens Conservatorium wordt Friedrich Gulda School of Music

Met ingang van het nieuwe studiejaar, zal de International Academy of Music and Performing Arts Vienna de naam Friedrich Gulda School of Music Wien dragen.

Friedrich Gulda was een pionier in de muziekwereld. Hij was een goede pianist en zag als 20-jarige al het belang van jazz en andere populaire muziekvormen. In 1966 richtte Gulda de eerste internationale Jazzcompetitie op in Wenen. Hij componeerde muziek die de muzikale barrières en stilistische grenzen heeft beslecht. Het conservatorium ziet het belang van de open blik van Gulda. Zijn houding tegenover muziek en cultuur zou de basis moeten zijn van alle opleidingstrajecten aan de Friedrich Gulda School of Music Wien.

Met de naamswijziging scherpt het conservatorium zijn profiel aan. “De missie die bij de naam Friedrich Gulda hoort, staat voor wederzijds respect en uitwisseling tussen genres en culturen wereldwijd, voor muziek als een positieve en vredestichtende kracht in een steeds complexere wereld met nieuwe uitdagingen,” aldus oprichter en directeur Marcus Ratka.

Ster advertentie
Ster advertentie