Podium
NTR

Drama in La Scala

  1. Klassiekchevron right
  2. Drama in La Scala

Opera en drama horen bij elkaar, maar dan het liefst alleen óp het podium.

Het prestigieuze operahuis La Scala in Milaan lijkt te zijn verwikkeld in een eigen drama. De baas van het operahuis – de Oostenrijker Alexander Pereira – ligt onder vuur vanwege zijn onderhandelingen met de minister van cultuur van Saoedi-Arabië, die lid wordt van het bestuur van de opera. En dat is volgens Pereira een geweldige kans voor de Scala, want de minister uit Saoedi-Arabië neemt een zak geld mee met maar liefst 15 miljoen dollar. En dat kunnen ze goed gebruiken, want het theater lijdt al jaren verlies.

Maar niet alle bestuursleden zijn blij met de komst van hun Saoedische collega-bestuurder. ‘Saoedi-Arabië staat niet bepaald bekend om z’n democratische instelling.’ Volgens hen waren de onderhandelingen overigens een persoonlijk initiatief van de directeur. Ze noemen de gesprekken tussen directeur en de Saoedische minister ‘gewetenloos’ en roepen de regering op om in te grijpen in deze complexe en delicate kwestie.

Een politicus heeft de kwestie onlangs in het parlement naar voren gebracht. Hij bekritiseerde de directeur van de Scala die geld aan wil nemen van een land dat mensenrechten niet respecteert. Bovendien vindt hij het de taak van de regering om de geschiedenis en identiteit van het operahuis te verdedigen.

De directeur verklaarde dat maar één bestuurslid tot dusver tegen was. Binnenkort volgt hierover opnieuw overleg. (18 maart a.s.)

Ster advertentie
Ster advertentie