Podium
NTR

Kijk & Luister: Bas-Bariton Robert Holl wordt 75

foto: Benjamin Ealovega
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk & Luister: Bas-Bariton Robert Holl wordt 75

Hans Haffmans portretteert een van de grootste musici van Nederlandse bodem. Hij zocht bas-bariton Robert Holl op in zijn woonplaats Krems an der Donau, in Oostenrijk. Het resultaat is een podcast en een documentaire, geregisseerd door Joost Honselaar. Beluister de podcast en bekijk het portret hieronder.

Bekijk de documentaire Robert Holl - Een Nederlander in Oostenrijk

Hans Haffmans reist met redacteur Bas Hagemeijer en regisseur Joost Honselaar af naar Krems an der Donau. In de Oostenrijkse stad, niet ver van Wenen, woont bas-bariton Robert Holl. Samen blikken Haffmans en Holl terug op de rijke carrière van de zanger, die schitterde in opera's, concerten en Lieder.

In de eerste aflevering bespreken ze in de studeerkamer van de zanger de eerste jaren van zijn carrière. Hoe kwam hij in aanraking met muziek?

#1 - Robert Holl - De beginjaren

#2 - Robert Holl - De nachttrein naar München

#3 - Robert Holl - Over de Duitse Kunst en het leven in Oostenrijk

#4 - Robert Holl - Het Kunstlied

Beluister hierboven naar de reeks Hollandse Helden: Robert Holl. En blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen via de pagina over Hollandse Helden.

Gerelateerde podcast

Hollandse Helden

Hollandse Helden

Robert Holl zingt 'Der Lindenbaum' uit Schuberts 'Winterreise' bij Podium Witteman

Bekijk de trailer van Hollandse Helden - Robert Holl

Luistertip:

Op donderdag 12 mei klinkt vanaf 20:00u in het Avondconcert een opname door Robert Holl. Hij zingt Schuberts Winterreise, opgenomen op 19 maart 2022 in TivoliVredenbrug.

Beluister de uitzending

Ster advertentie
Ster advertentie