Podium
NTR

Muziekgebouw Eindhoven annuleert concerten

  1. Klassiekchevron right
  2. Muziekgebouw Eindhoven annuleert concerten

De eerste concertzaal in Nederland die sluit vanwege het coronavirus is het Muziekgebouw in Eindhoven. Zij melden het volgende op hun site:

“Naar aanleiding van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio's op 10 maart 2020, waarin is opgeroepen onnodige sociale contacten te beperken en een dringend beroep werd gedaan op organisaties om zeer terughoudend te zijn met het organiseren van evenementen, zijn alle concerten t/m 16 maart geannuleerd. Daarmee hopen we onze verantwoordelijkheid te nemen om verspreiding van de besmetting tegen te gaan. We proberen op dit moment de concerten voor de komende week te verplaatsen naar een later tijdstip.”


Je kunt concerten schrappen, maar je kunt ook gewoon spelen zonder publiek. Dat vindt het Kölner Gürzenich-Orchester. Daarom besloten zij hun concert gisteravond niet te annuleren maar gewoon door te lagen gaan en uit te zenden via een livestream op internet, want ‘De muziek moet doorgaan!’ schreven de musici op hun website. En dat deden ze met muziek van Charles Ives en Hector Berlioz.


Ster advertentie
Ster advertentie