Podium
NTR

Countertenor David Daniels bekent verkrachting jonge zanger

foto: Wikimedia
  1. Klassiekchevron right
  2. Countertenor David Daniels bekent verkrachting jonge zanger

De Amerikaanse countertenor David Daniels geeft toe dat hij en zijn man in 2010 een jonge zanger hebben gedrogeerd en verkracht. Daniels deed de bekentenis in de rechtszaal bij de inhoudelijke behandeling van de zaak. Daniels en zijn partner kregen als straf acht jaar voorwaardelijk opgelegd. Verder moeten zij zich als zedendelinquenten registreren.

Daniels wilde aanvankelijk niet zeggen of hij schuldig was, maar de rechter verplichtte hem ertoe om zich erover uit te spreken. "Het is schuldig of niet schuldig in mijn rechtszaal", hield de rechter de zanger voor.

Ontmoeting na feest

Het slachtoffer was een destijds 23-jarige afgestudeerde student aan de Rice University in Houston. Hij ontmoette Daniels en zijn partner op een feest na een optredens van Daniels in de Houston Grand Opera. Het stel nodigde hem daarna uit in het appartement waar ze logeerden. Daar werd hij gedrogeerd en verkracht.

Reactie slachtoffer

Het slachtoffer zei in een reactie tegenover The New York Times tevreden te zijn met de uitkomst: "Ik ben blij dat de beklaagden door hun schuldbekentenis de waarheid van mijn traumatische ervaring hebben erkend en dat dit deel van mijn nachtmerrieachtige beproeving eindelijk is afgelopen".

De arrestatie van David Daniels in 2019 schokte de operawereld. In 2001 was de countertenor te gast bij De Nederlandse Opera. Hij zong toen in de opera Giulio Cesare van Georg Friedrich Händel. Een productie waarbij het ensemble Les Musiciens du Louvre onder leiding stond van Marc Minkowski.

Ster advertentie
Ster advertentie