Podium

Sedna Heitzman wint Nationaal Altvioolconcours

NTR
foto: Nationaal Altvioolconcoursfoto: Nationaal Altvioolconcours
  1. Klassiekchevron right
  2. Sedna Heitzman wint Nationaal Altvioolconcours

Sedna Heitzman heeft afgelopen zaterdag de finale van het 7e Nationaal Altvioolconcours gewonnen. In de finale moesten de 3 finalisten het stuk Der Schwanendreher van Paul Hindemith spelen, begeleid door het Blazersensemble van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Bas Pollard. Hij had de bewerking van het stuk ook gemaakt. De tweede prijs ging naar Anuschka Cidlinsky en de derde prijs was voor Giulia Wechsler.


De 21-jarige Sedna Heitzman studeert altviool bij Liesbeth Steffens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeert zij ook viool (bij Ilona Sie Dhian Ho). Ze heeft deelgenomen aan masterclasses en muziekfestivals in binnen- en buitenland. Als onderdeel van de eerste prijs, geeft Sedna Heitzman aanstaande donderdag een lunchconcert in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Sedna Heitzman is altviolist in het Viride Kwartet, dat in 2018 de tweede prijs won tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Een jaar later kreeg het kwartet een stipendium van het Kersjes Fonds.

Het National Altvioolconcours werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. De jury bestond dit jaar onder meer uit Aart-Jan van de Pol, directeur van het Nederlands Vioolconcours, Garth Knox, altviolist en componist en Lili Maijala, altviooldocent aan de Sibelius Academie in Helsinki.

Hieronder is Sedna Heitzman te zien met haar Viride Kwartet.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie