Podium

The Cleveland Orchestra ontvangt gift van 50 miljoen dollar

NTR
foto: twitter
  1. Klassiekchevron right
  2. The Cleveland Orchestra ontvangt gift van 50 miljoen dollar

Het orkest ontvangt de gift 'voor z’n bijdrage aan de veerkracht van Cleveland en hun geloof in de toegevoegde waarde van muziek voor het geestelijk welzijn van mensen'.

Alle Amerikaanse orkesten zijn afhankelijk van donaties, maar zo’n grote gift heeft het orkest in z’n ruim honderdjarig bestaan nog nooit gehad. De schenker is bekend. Het gaat om de Jack, Joseph and Morton Mandel Foundation.

Het orkest ontvangt de gift van voor z’n bijdrage aan de veerkracht van Cleveland en hun geloof in de toegevoegde waarde van muziek voor het geestelijk welzijn van mensen.

De broers Mandel, geboren in Polen, emigreerden in de jaren 20 van de vorige eeuw, met hun ouders naar Cleveland. Vanaf de jaren 40 handelden de broers in auto onderdelen en bouwden daarmee een imperium op.
In de jaren 50 richtten ze hun stichting op ‘om de wereld een betere plek te maken’, aldus een van de broers decennia later in een interview. “Geven was een vast onderdeel bij ons thuis, het was een verplichting om anderen te helpen.”

De drie broers zijn inmiddels overleden, maar ze zetten hun missie, anderen helpen, tot op de dag van vandaag met hun stichting voort.

Ster advertentie
Ster advertentie