Podium
NTR

Martijn Dendievel wint Deutsche Dirigentenpreis

foto: Guido Wernerfoto: Guido Werner
  1. Klassiekchevron right
  2. Martijn Dendievel wint Deutsche Dirigentenpreis

De jonge Belgische dirigent Martijn Dendievel heeft de Duitse Dirigentenprijs gewonnen. Hij ontvangt een bedrag van 15.000 euro geschonken door de stad Keulen.

De Duitse Dirigenten Prijs is een internationale wedstrijd voor jonge dirigenten, georganiseerd door de Duitse Muziekraad en een aantal Keulse orkesten en het WDR Symphonie Orchester. De wedstrijd werd dit jaar voor de 3e keer georganiseerd.

In Nederland wordt Martijn Dendievel ook steeds bekender. Op maandag 11 oktober was hij bij Podium in de studio te gast als één van de finalisten van de International Conducting Competition Rotterdam. Het gesprek dat Hans toen met hem had, is hieronder te zien.

In 2014 was Martijn Dendievel één van de kandidaten van de masterclass die Bernard Haitink gaf in Luzern. Hans Haffmans maakte van die masterclass een documentaire, die afgelopen vrijdag te zien was op NPO 1.

De tweede prijs (10.000 euro) gaat naar de Letse Aivis Greters en de derde prijs is voor de Zuid-Koreaanse Hangyul Chung (5.000 euro + publieksprijs à 2.500 euro).


Hier is Martijn Dendievel bij Hans Haffmans te gast in de studio van NPO Radio 4.

Dit is de masterclass waarin Martijn Dendievel les krijgt van Bernard Haitink.

Ster advertentie
Ster advertentie