Podium

Gemeente Amstelveen geeft subsidie aan concertserie

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Gemeente Amstelveen geeft subsidie aan concertserie

De gemeente Amstelveen gaat de komende drie jaar in totaal 15000 Euro subsidie verlenen aan de concertserie uit het nabijgelegen Ouderkerk aan de Amstel. Dat maakte Herbert Raat, wethouder van Cultuur in Amstelveen, gister bekend. De concerten vinden doorgaans plaats in Ouderkerk aan de Amstel, maar zo’n 80 procent van de bezoekers is afkomstig uit Amstelveen, constateert de wethouder. Daarom wil hij een aantal concerten naar zijn gemeente halen. De subsidie moet daaraan bijdragen.

Volgens de wethouder is de concertserie van hoge kwaliteit en tevens de enige professionele aanbieder van klassieke muziek in de regio Amstelveen. Bovendien niet alleen van artistieke, maar ook van maatschappelijke waarde. Zo helpt de stichting bij het vervoer van en naar de concerten en mogen leerlingen van muziekscholen de concerten voor een gereduceerd tarief bijwonen.

"Wij willen een divers cultureel aanbod kunnen bieden dat alle inwoners van Amstelveen aanspreekt', zegt de wethouder. "Dat is ook de reden waarom wij culturele instellingen en activiteiten subsidie verlenen. Klassieke muziek mag hierbij zeker niet ontbreken."

Goed nieuws voor het Uriël Ensemble dat de concertserie al zo’n 15 jaar organiseert. Het Uriël Ensemble bestaat uit musici van onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ster advertentie
Ster advertentie