Podium
NTR

Uitwisselingsproject Concertgebouworkest en Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks

  1. Klassiekchevron right
  2. Uitwisselingsproject Concertgebouworkest en Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks

In mei en juni wisselen de orkestacademies van het Concertgebouworkest en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks een paar jonge musici uit. Die samenwerking is uniek. De talenten krijgen zo de kans mee te maken hoe het er bij andere orkesten aan toe gaat. Morgen vertrekken de eerste twee musici uit het Concertgebouworkest naar Duitsland. Daar zullen zij een kamermuziekconcert geven en een week meedraaien met het orkest. In juni is het de beurt aan twee studenten uit München. Zij zullen les krijgen van leden van het Concertgebouworkest en zij zullen ook een concert met het orkest geven.

De orkestacademies van het Concertgebouworkest en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks helpen zeer getalenteerde jonge musici de overstap te maken van student of net afgestudeerde tot professionele orkestmusicus. Ze krijgen lessen, masterclasses en het belangrijkste element is het deelnemen aan repetities en concerten van het orkest.

“Door de uitwisseling met een ander orkest wordt de academie-ervaring nog leuker en waardevoller,” aldus Joan Ethan Fried, artistiek directeur van het Concertgebouworkest. “Het Concertgebouworkest is trots op deze nieuwe samenwerking met een van de vier beste orkesten in Europa.”

Ster advertentie
Ster advertentie