Podium
NTR

Britse popartiest schrijft requiem voor huisdieren

  1. Klassiekchevron right
  2. Britse popartiest schrijft requiem voor huisdieren

De Britse popartiest Rachel Fuller schreef een requiem dat ze opdraagt aan alle overleden huisdieren: Animal Requiem. En ze heeft daarmee een primeur, want niet eerder is er een requiem voor dieren geschreven.

Fuller had samen met haar man, Pete Townshend, gitarist bij de bekende rockband The Who, jarenlang huisdieren. In korte tijd stierven hun zes honden aan ouderdom. “‘Het is alsof je een familielid verliest. De honden die we verloren, hadden we grootgebracht, gevoed, verzorgd… Ze waren onze metgezellen, die deel uitmaakten van on dagelijks leven. Als ze sterven, is dat erg pijnlijk,” aldus Rachel Fuller.

En toch is het geen droevige muziek geworden, benadrukt Fuller. “Onze relatie met huisdieren is zeer ongecompliceerd. Dit Requiem is daar de uitdrukking van. Het is een viering van de herinneringen aan die sterke band.”

Het Animal Requiem met solisten, koor en orkest is klassiek opgebouwd, maar begint verrassend met een opname van de componiste zelf: het geluid van vogelgezang bij de grot in Italië waar de dertiende-eeuwse heilige Franciscus van Assisi kwam bidden. Het requiem eindigt met de bekende The Beatles-hit Blackbird.

Alle opbrengsten van concerten en cd-verkoop schenkt Fuller aan opvangcentra voor verwaarloosde en mishandelde dieren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie