Podium

Een derde van Britse musici overweegt opgeven carrière

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Een derde van Britse musici overweegt opgeven carrière

Een derde van professionele musici in Engeland overweegt hun carrière op te geven als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit een rapport onder 2000 leden van de Britse Musicians Union.

Bijna de helft heeft al werk buiten de muziekindustrie gevonden. 70% van de musici geeft aan minder dan een kwart van hun tijd bezig te zijn met hun eigenlijke werk. Er worden minder concerten gegeven, en andere evenementen waarmee musici hun geld kunnen verdienen zijn nog schaars.
Ze vrezen voor de financiële consequenties. Bijkomend probleem is dat zeker een derde van de musici die wel lid is van de bond, niet in aanmerking komt voor subsidieregelingen. De Britse overheid steunt wel culturele organisaties, maar geen individuen.

Volgens een woordvoerder van de bond ontbreekt het bij de overheid aan begrip voor kunstenaars. “Je hebt makers nodig om nieuwe kunst te maken. En je hebt buitengewoon bekwame en getalenteerde musici nodig om die creativiteit te leveren. Voor musici die hun hele leven hebben besteed aan het perfectioneren van hun kwaliteiten, is nu geen enkele reddingsboei.”

Ster advertentie
Ster advertentie