Podium

Philadelphia Orchestra: Women now

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Philadelphia Orchestra: Women now

Dirigent Yannick Nézet-Séguin zet een stevig accent in de programmering van zijn Philadelphia Orchestra. Onder het motto ‘Women now’ nodigt hij volgend seizoen maar liefst 6 vrouwelijke gastdirigenten uit en programmeert hij 12 composities van vrouwelijke componisten. Bovendien is Gabriela Lena Frank composer-in-residence. Onder de dirigenten de gelouterde Marin Alsop en de jonge Amerikaanse Karina Canellakis, die laatste wordt chef-dirigent van ons Radio Filharmonisch Orkest.

Een ander accent zet hij met Beethoven. Zijn Philadelphia viert Beethovens 250ste geboortejaar met een compacte serie concerten. In een maand tijd dirigeert hij Beethovens negen symfonieën en worden zijn pianoconcerten en het vioolconcert uitgevoerd. Met grote namen op de affiches: de pianisten Yefim Bronfman, Daniil Trifonov en Emanuel Ax en de violist Gil Shaham.

Meer Nézet-Séguin bij ons. Bij het Rotterdams Phiharmonisch is hij eredirigent en keert hij 21 maart terug met een Sjostakovitsj-programma, met medewerking van Koor van de Beierse Omroep en de bas Mikhail Petrenko.

Yannick Nézet-Séguin leidt Philadelphia Orchestra sinds 2012 en heeft een contract tot 2025.

Ster advertentie
Ster advertentie