Podium

Operaster Placido Domingo blijft ontkennen

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Operaster Placido Domingo blijft ontkennen

Operazanger Plácido Domingo, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie, ontkent nog steeds alle aantijgingen. Zo blijkt uit een interview met Domingo in de Italiaanse krant La Repubblica.

Daarin zegt de 79-jarige zanger onder meer: “Ik ben veranderd. Ik ben niet langer bang. Toen ik erachter kwam dat ik het coronavirus had, beloofde ik mezelf dat - als ik het er levend vanaf zou brengen - ik mijn naam zou zuiveren. Ik heb nooit iemand misbruikt. Ik blijf dat herhalen zolang ik leef.”

Domingo werd afgelopen maart met verschijnselen van corona opgenomen in een ziekenhuis in Mexico. “De beschuldigingen deden mij meer pijn dan het virus,” aldus de zanger. “Alles wat ik nu nog kan doen, is beseffen dat ik niet meer in bepaalde delen van de wereld kan zingen, zoals de Verenigde Staten of mijn thuisland Spanje.”

De operazanger moest vorig jaar, na de beschuldigingen, zijn functie bij de Los Angeles Opera neerleggen. En in februari van dit jaar werden twee concerten in Madrid om dezelfde reden geannuleerd.

Ster advertentie
Ster advertentie