Podium
NTR

Winnaar YPF European Piano Competition

foto: Foppe Schutfoto: Foppe Schut
  1. Klassiekchevron right
  2. Winnaar YPF European Piano Competition

De Spaanse pianist Juan Pedro García Oliva heeft zondag de Young Pianist Foundation (YPF) European Piano Competition gewonnen. De finale vond gisteren plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De eerste prijs – een bedrag van 15.000 euro + een reeks internationale masterclasses en concerten – werd uitgereikt door juryvoorzitter Ronan O’Hora.

Juan Pedro García Oliva heeft naast de eerste prijs ook de Reza Namavarprijs in ontvangst genomen. Dat is de prijs voor de beste uitvoering van de verplichte compositie van Reza Namavar. Het publiek was het met de internationale jury eens: Juan Pedro García Oliva won namelijk ook de publieksprijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tot dit jaar mochten aan het concours van de Young Pianist Foundation alleen pianisten meedoen die in Nederland studeren.

Dit jaar was het concours voor het eerst open voor deelnemers met een EU paspoort of een paspoort van het Verenigd Koninkrijk. Een internationaler speelveld dus, want tot vorig jaar mocht je alleen deelnemen als je aan een van de Nederlandse conservatoria studeerde.

In de finale nam Juan Pedro García Oliva het op tegen Noah Zhou uit het Verenigd Koninkrijk en Carlos Marín Rayo uit Spanje. Zij moesten genoegen nemen met de tweede en derde prijs.

De beste Nederlander van deze editie was de piepjonge Alexander Jansen. Hij behaalde de halve finale.

In A tribute to Youri Egorov spelen de juryleden van de YPF European Piano Competition muziek ter nagedachtenis aan pianist Youri Egorov. Dat concert is hier terug te luisteren.

Concert - A tribute to Youri Egorov

Concert - A tribute to Youri Egorov

Ster advertentie
Ster advertentie