Podium
NTR

Berliner Philharmoniker en Geneve steunen muziekleven Oekraïne

foto: EPA/FELIPE TRUEBA
  1. Klassiekchevron right
  2. Berliner Philharmoniker en Geneve steunen muziekleven Oekraïne

De Berliner Philharmoniker sponsort vanaf 12 april het symfonieorkest van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Dat maakte het beroemde symfonieorkest uit Berlijn gisteren bekend. Ook het Jeugdsymfonieorkest van Oekraïne krijgt steun uit Berlijn. Dankzij het geld kunnen de Oekraïense orkesten instrumenten aanschaffen en vaker optreden.

De orkesten uit Kyiv en Berlijn traden vorig jaar samen op in Duitsland en sindsdien hebben ze regelmatig contact. Een woordvoerder van het Berlijnse orkest licht de sponsoring toe op de orkest-website: "Wij willen onze solidariteit betuigen met de musici in Oekraïne die onder verschrikkelijke omstandigheden proberen het muziekleven in stand te houden. Het Kyiv Symphony Orchestra fungeert ook als een belangrijke ambassadeur van het land, door concerten buiten Oekraïne. Wij willen de musici hierin zoveel mogelijk steunen".

Horowitz Competitie

Er is nog meer West-Europese steun voor het muziekleven in Oekraïne. In Kyiv vindt jaarlijks de Horowitz Competitie voor jonge pianisten plaats, genoemd naar de beroemde pianist Vladimir Horowitz. Hij werd in Kyiv geboren. Door de oorlog is de wedstrijd moeilijk te organiseren, maar de Zwitserse stad Genève kwam te hulp. De competitie vindt nu tot en met 21 april daar plaats.

De uitvoeringen in Genève zijn via een live stream te volgen. Kijk op de site van het concours.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie