Podium
NTR

KCO Opent Musikfest Berlin

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. KCO Opent Musikfest Berlin

Gisteren is het Musikfest Berlin feestelijk gopenend door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van hun artistieke partner Klaus Mäkelä – die zich vanaf 2027 chef-dirigent van het Concertgebouworkest mag noemen.

Op het programma: Orion van Kaija Saariaho en de Zesde symfonie van Gustav Mahler. Het concert was uitverkocht. De Duitse pers schrijft: “De 26-jarige Mäkelä demonstreerde die avond op indrukwekkende wijze waarom het Concertgebouworkest hem aanstelde tot hun nieuwe chef-dirigent en hem meteen een 10-jarig contract gaf.” Het concert is tot 3 september hier te beluisteren.

Het Musikfest Berlin duurt nog tot en met 19 september. Er staan 27 concerten op het programma met meer dan 50 werken van 40 verschillende componisten. Het Concertgebouworkest is niet het enige orkest dat tijdens het festival optreedt. Ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest maakt zijn opwachting. Zij spelen aanstaande zondag (4 september) onder leiding van chef-dirigent Lahav Shani werken van György Liget, Willem Pijper en Gustav Mahler.

Ster advertentie
Ster advertentie