Podium
NTR

Verwarring in cultuursector over Corona-beleid

  1. Klassiekchevron right
  2. Verwarring in cultuursector over Corona-beleid

Bij concertzalen en theaters is verwarring en onrust ontstaan over de datum waarop straks weer toeschouwers welkom zijn. Dat bericht de NRC.

Maandag 23 maart meldde het kabinet dat alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Veel zalen besloten vervolgens de programmering t/m mei te schrappen. Mirjam Terpstra, directeur van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten, zei in de NRC zelfs dat het theaterseizoen “zo goed als voorbij” is.

Maar dinsdag kwam de regering met een aanpassing: evenementen met een zogenaamde “vergunnings- en meldplicht” zijn inderdaad tot 1 juni verboden. In de cultuursector gaat dat bijvoorbeeld om festivals. Maar voor de overige bijeenkomsten wordt vóór 6 april de situatie opnieuw bekeken. Dat kan betekenen dat er vóór 1 juni toch weer concerten en voorstellingen mogelijk zijn… terwijl de afzeggingen al zijn gedaan en het publiek daarover is ingelicht.

Koepelorganisatie Kunsten’92 heeft op 25 maart in een brief aan cultuurminister Van Engelshoven gevraagd snel duidelijkheid te scheppen.

Ster advertentie
Ster advertentie