Podium
NTR

Dirigenten leveren salaris in

  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigenten leveren salaris in

Dirigenten leveren salaris in

De Corona crisis treft de culturele wereld hard, ook in het buitenland. The Los Angeles Philharmonic Orchestra heeft de rest van het seizoen geannuleerd. Chef-dirigent Gustavo Dudamel heeft zijn salaris ingeleverd.

Bij het orkest zullen 94 parttime medewerkers worden ontslagen en het managementteam moet 35% van hun salaris inleveren.

In Chicago levert dirigent Riccardo Muti 25% van zijn salaris in.


Tenor in quarantaine

Tenor Piotr Beczala was voor de uitbraak van het coronavirus in New York. Inmiddels verblijft hij al enige tijd met zijn vrouw in quarantaine in zijn landhuis in het zuiden van Polen.

Elke dag komt de politie controleren of ze het landgoed niet verlaten. De zanger maakt zich niet zo druk om de afgezegde voorstellingen. “Daar is toch niets aan te doen,” zegt hij. En:

“Als de operahuizen nog lang gesloten blijven, dan laat ik mij omscholen tot tuinman.”


Elina Garanca

Mezzosopraan Elina Garanca heeft samen met dirigent Karel Mark Chichon en het Philharmonisch Orkest van Gran Canaria een opname gemaakt van delen uit de 2e symfonie van Gustav Mahler.

Met het filmpje willen zij de kracht van muziek laten zien. De opname is gisteren via allerlei social media kanalen verspreid.

Bekijk de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie