Podium
NTR

Simon Rattle spreekt zich uit over Brexit

  1. Klassiekchevron right
  2. Simon Rattle spreekt zich uit over Brexit

Popmuzikant Bob Geldof heeft een brief geschreven naar de premier van Groot Brittannië, Theresa May. Hij spreekt zich daarin uit tegen Brexit en roept zelfs op om Brexit te stoppen. De brief is ondertekend door een aantal invloedrijke personen uit het Britse muziekleven, onder wie dirigent Simon Rattle die ook al eerder zijn mening over Brexit kenbaar maakte. In de brief wordt geschreven dat Brexit het muzikale leven in Groot-Brittannië zal beïnvloeden. “Wij domineren de markt en onze bands, zangers, musici, schrijvers, producenten werken in heel Europa. En Europa komt naar ons. De wereld erkent onze kwaliteiten. Dat is wat Groot-Brittannië is. Maar Brexit bedreigt deze status.”

Ook componist Howard Goodall heeft de brief ondertekend. Hij zegt: “De brief van Bob Geldof is gepassioneerd en emotioneel. Dat is wat er tot nu toe aan miste. Veel musici dachten dat er wel een soort muzikanten-paspoort zou komen, waardoor musici gemakkelijk in Europa zouden kunnen blijven reizen. Als er geen deal wordt gesloten, verliezen veel mensen hun baan en is de kans op een werk gerelateerd paspoort heel klein. Dan verandert alles.”

Bob Geldof sluit zijn brief af met de woorden: “Let’s rock Europe and let’s save our music, our musicians, our music jobs and our songs. Let’s save our voice.”

Ster advertentie
Ster advertentie