Podium
NTR

Vanessa Lann ontvangt Buma Classical Award 2018

  1. Klassiekchevron right
  2. Vanessa Lann ontvangt Buma Classical Award 2018

De Amerikaans-Nederlandse componiste en pianiste Vanessa Lann heeft de Buma Classical Award 2018 ontvangen. Daarmee is ze de meest succesvolle Nederlandse componist van het afgelopen jaar. De prijs werd gisteravond in Hilversum uitgereikt door Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Vooral haar compositie ‘Dancing to an Orange Drummer’ is vaak uitgevoerd. Lann schreef het in 1993 voor Orkest de Ereprijs. Het werk is afgelopen jaren veelvuldig gespeeld door de philharmonie zuidnederland, onder leiding van Peter Biloen. Het was onderdeel van de kindervoorstelling Heartbeat, waarmee het orkest op tournee ging.

Vanessa Lann groeide op in de Verenigde Staten en studeerde aan Harvard University. In 1990 vertrok ze naar Nederland en volgde ze les bij onder meer Theo Loevendie en Louis Andriessen. Ze heeft tientallen composities op haar naam staan, maar is ook actief als pianist.

Momenteel werkt ze aan een nieuwe compositie die eind mei in première gaat tijdens het Oranjewoud Festival in Friesland: 'I'm Migration' for percussion sextet, met Tatiana Koleva & Youth Percussion Pool.

Ster advertentie
Ster advertentie