Podium
NTR

Amerikaans orkest ontslaat musicus wegens racistische uitlatingen

  1. Klassiekchevron right
  2. Amerikaans orkest ontslaat musicus wegens racistische uitlatingen

Amerikaans orkest ontslaat musicus wegens racistische uitlatingen

Een orkestlid van het Austin Symphony Orchestra is ontslagen vanwege haar uitlatingen op social media naar aanleiding van de protesten in Amerika als gevolg van de dood van George Floyd.

Tromboniste Brenda Sansig Sales reageerde op de kritiek die Trump kreeg op zijn aanpak van de crisis. Ze twitterde onder andere: “Trump komt niet in opstand, dat zijn de zwarten.” En: “Trump vermoordde niemand, maar in jullie zwarte gedachten is alles zijn fout.”

De leiding van het orkest werd door meerder mensen gewezen op haar uitlatingen, en besloot daarop de musicus te ontslaan. “Bij ons is er geen plaats voor haat. Ons orkest streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn en iedereen een veilige ruimte te bieden”, aldus de directeur van het Austin Symphony Orchestra.


Ander buitenland nieuws

  • De Oostenrijkse minister van Cultuur, Andrea Mayer, heeft een fonds opgericht waarmee ze alle freelancers maximaal een half jaar, maandelijks 1.000 EURO wil uitkeren.
  • En de New York Metropolitan Opera heeft alle voorstellingen tot december afgelast. De seizoensopening is nu gepland op 31 december. Volgens directeur Peter Gelb, gaat het niet alleen om de gezondheid van het publiek, maar ook die van alle medewerkers.

“Je kunt momenteel geen zangers en een koor naast elkaar op het podium zetten. Het is duidelijk dat afstand houden en grote operaproducties niet samengaan.”

Ster advertentie
Ster advertentie