Podium
NTR

Extra steun voor Utrechtse cultuurinstellingen

  1. Klassiekchevron right
  2. Extra steun voor Utrechtse cultuurinstellingen

Elf culturele instellingen in de provincie Utrecht krijgen financiële steun van het Fonds Podiumkunsten als compensatie voor misgelopen inkomsten door de coronacrisis.

Het grootste bedrag – 1 miljoen euro – is voor Muziekcentrum TivoliVredenburg dat afgelopen voorjaar ineens het overgrote deel van zijn inkomsten kwijtraakte. "Het geld is heel hard nodig", zegt directeur Jeroen Bartelse tegen RTVUtrecht. "Wij zijn voor 75 procent van onze inkomsten afhankelijk van het publiek.” Bartelse zegt elke dag een knoop in zijn buik te hebben vanwege de problemen. De vooruitzichten zijn nog steeds niet goed voor de muziek- en cultuurwereld, zegt hij. Want zolang er anderhalve meter afstand gehouden moet worden, kan zijn organisatie niet op volle kracht draaien. En dan is een live-evenement of concert niet rendabel te krijgen.

Ondanks dat er nu vele miljoenen worden uitgetrokken voor de sector, betekent dat volgens Bartelse niet dat alle cultuurorganisaties in de regio Utrecht definitief gered zijn. "We hopen eigenlijk dat er een tweede steunpakket voor cultuur komt", aldus de directeur van TivoliVredenburg.

Ster advertentie
Ster advertentie