Naar homepage
Podium

Luister: Haitink dirigeert Mozart en Brahms bij het KCO
NTR

  1. Klassiekchevron right
  2. Luister: Haitink dirigeert Mozart en Brahms bij het KCO

Afgelopen zondag stond Bernard Haitink (89) weer op de bok in het Concertgebouw. Onder zijn leiding speelde het Koninklijk Concertgebouworkest een programma bestaande uit Mozarts Symfonie nr. 40 en Brahms' Vierde symfonie.

615957c451
Bernard Haitink - foto: Marco Borggreve

Lof
In de pers klonk er veel lof voor deze uitvoering van de eredirigent en zijn vertrouwde KCO. Frederike Berntsen van Trouw prees de interpretatie van de maestro: "Haitink dwong de schoonheid van Mozarts muziek af bij het orkest, zij het niet door een flitsende weergave. Het levendige karakter van de Veertigste kwam naar voren in de milde uitwerking van een kordate aanpak". Joep Stapel schrijft in het NRC Handelsblad over "spanning, diepe concentratie" op het moment dat Haitink zijn handen heft bij aanvang van het concert en beschrijft de Brahms-symfonie als een "meeslepend luisteravontuur, warmbloedig maar beheerst".

Sabbatical
Haitink, die in 1956 bij het Concertgebouworkest debuteerde, neemt tijdens het komende seizoen (2019/2020) een sabbatical van een jaar. Met uitvoeringen zoals die van afgelopen zondag bewijst hij dat de koek nog lang niet op is, al moet hij het iets rustiger aan doen.

Beluister het concert

Ster advertentie
Ster advertentie