Podium
NTR

Sydney Opera House eert brandweermensen

  1. Klassiekchevron right
  2. Sydney Opera House eert brandweermensen

De bosbranden in Australië zijn nog lang niet voorbij. Afgelopen zaterdag kwam opnieuw een hulpverlener om. Een 60-jarige brandweerman stierf toen er een boom op hem viel.
Het wereldberoemde Sydney Opera House projecteerde afgelopen zaterdagavond, als eerbetoon, foto’s van brandweermensen en slachtoffers op de ‘witte zeilen’ van het operahuis.

“We willen de boodschap van hoop en kracht uitdragen en onze diepste dankbaarheid tonen aan alle hardwerkende hulpverleners en vrijwilligers,” aldus de directeur van het operahuis. Het Operahuis doet mee aan een benefietconcert dat 16 maart plaatsvindt.

Ook in Melbourne organiseert de opera binnenkort een concert waarvan de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Een initiatief van de Australische bas-bariton Adrian Tamburini. “Mijn hart brak toen ik tijdens Kerst al die branden zag. Het enige waar ik aan kon denken was het bijeen brengen van al mijn vrienden om geld in te zamelen voor de slachtoffers.” Het concert daar vindt plaats op 7 februari aanstaande.

Ster advertentie
Ster advertentie