Podium
NTR

Daniel Barenboim ontvangt Konrad-Adenauer-Preis

  1. Klassiekchevron right
  2. Daniel Barenboim ontvangt Konrad-Adenauer-Preis

Dirigent en pianist Daniel Barenboim ontvangt de Konrad-Adenauer-Preis van de stad Keulen. Barenboim krijgt de prijs voor zijn inzet voor vrede en internationaal begrip. De burgemeester van de stad Keulen zegt: “Daniel Barenboim heeft in de muziek een verbindend element gevonden dat verschillende culturen samen brengt. Met zijn grenzeloze moed en creativiteit heeft hij het voor elkaar gekregen muziek een vredestichtende kracht te geven.”

Daniel Barenboim was in 1999 medeoprichter van het West-Eastern Divan Orkest, waarin jonge musici uit Israël, de Palestijnse gebieden en Arbische buurlanden samen musiceren.

De Konrad Adenauer preis is genoemd naar de oud-burgemeester van de stad Keulen Konrad Adenauer, die later de eerste Bondskanselier van West-Duitsland werd. De prijs wordt sinds 2002 elke twee jaar uitgereikt aan iemand die zich inzet voor een leefbare stad, Europese integratie of aan iemand die op een andere manier verschillende culturen samenbrengt – zoals Daniel Barenboim dus doet met muziek.

De prijs wordt op 19 oktober in het Raadhuis van Keulen uitgereikt.

Ster advertentie
Ster advertentie