Podium
NTR

Nieuwe site belicht leven en werk Anton Reicha

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe site belicht leven en werk Anton Reicha

De Bibliotheek van Moravië in Tsjechië en de Nationale bibliotheek van Frankrijk hebben een website gelanceerd over componist Anton Reicha, tijdgenoot van Beethoven. Anton Reicha herontdekt, heet het project.

Volgens de twee organisaties is Reicha van grote invloed geweest op generaties componisten na hem en ontstaan er nog steeds nieuwe inzichten over zijn manier van werken. Op de website belichten ze zijn leven en werk in negen thema’s, zoals Reicha en de opera en Reicha als theoreticus en pedagoog. Er zijn onder meer oude afbeeldingen te zien en originele handschriften van de componist. Beide bibliotheken putten daarbij uit hun eigen archief.

De samenwerking tussen een Tsjechische en een Franse bibliotheek is niet vreemd. Reicha werd in Praag geboren en werkte de tweede helft van zijn leven - tot aan zijn dood - in Parijs.

Vorig jaar was het zíjn 250ste geboortejaar. De bedoeling was toen een expositie te openen, maar dat kon door corona niet doorgaan. Als alternatief is gewerkt aan de website. Die is wel Franstalig

Ster advertentie
Ster advertentie