Podium
NTR

Angelina Jolie speelt Maria Callas. Hoe ziet dat eruit?

foto: Wikimedia / Tolga Akmen/AFPfoto: Wikimedia / Tolga Akmen/AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Angelina Jolie speelt Maria Callas. Hoe ziet dat eruit?

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie speelt Maria Callas in de nieuwe film Maria. Een goed moment, want het is dit jaar honderd jaar geleden dat de zangeres werd geboren. De opnames zijn net begonnen en regisseur Pablo Larraín deelt de eerste beelden van de film. Belangrijke vraag is of Jolie op Callas lijkt. Oordeel vooral zelf.

foto: Pablo Larraín

De film vertelt het verhaal over de laatste levensdagen van de Griekse sopraan. Regisseur van de film is Pablo Larraín, die eerder het levensverhaal van Prinses Diana verfilmde. Larraín maakte eerder ook een film over Jackie Kennedy, die een relatie kreeg met Aristoteles Onassis, de grote liefde van Callas. De zangeres overleed in 1977 in de Franse hoofdstad. Naast Jolie bestaat de cast uit Pierfrancesco Favino (Adagio), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Winter Sleep), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog) en Valeria Golino (Portret van een dame in vuur en vlam).

foto: Pablo Larraín

Het is niet de eerste film over Maria Callas. In 2002 maakte de Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli ook al een film over het leven van Callas. De hoofdrol werd toen vertolkt door de Franse actrice Fanny Ardant.

Jet Berkhout over Maria Callas

In de talkshow Khalid en Sophie werd de nieuwe film besproken. Jet Berkhout was te gast om te vertellen over het leven van Maria Callas.

Voorstellingen Maria Callas 100 jaar

Er zijn de komende tijd voorstellingen en concerten te bezoeken over Callas. Welke dat zijn? Je leest het hieronder.

  • De Nederlandse sopraan Donij van Doorn zong regelmatig samen met het Johann Strauss Orkest en André Rieu. In een programma met aria's die Callas ooit ook zong wordt ze begeleid door pianist Mirsa Adami. Een optreden is onder meer op zaterdag 14 oktober in Nieuwegein (lees meer info) en zondag 22 oktober in Alkmaar (Lees meer info).
  • In november speelt Francis van Broekhuizen samen met Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel de voorstelling 100 jaar Maria Callas. Ze duikt in het rijke repertoire van de sopraan en praat het publiek bij over de hoogtepunten, roem en schandalen uit haar leven. De voorstelling is vanaf eind november onder meer in Apeldoorn, Enschede en Den Haag (lees meer info).
Ster advertentie
Ster advertentie