Podium

Angelina Jolie kruipt in de huid van Maria Callas

NTR
foto: Wikimedia / Tolga Akmen/AFPfoto: Wikimedia / Tolga Akmen/AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Angelina Jolie kruipt in de huid van Maria Callas

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie gaat Maria Callas spelen in een nieuwe film over haar leven. De film vertelt het tumultueuze, mooie en ook tragische verhaal over de laatste levensdagen van de Griekse sopraan.

De film wordt geregisseerd door Pablo Larraín, die eerder het levensverhaal van Prinses Diana verfilmde. Larraín maakte eerder ook een film over Jackie Kennedy, die een relatie kreeg met Aristoteles Onassis, de grote liefde van Callas.

Actrice Jolie zegt in een statement dat ze er alles aan zal doen deze uitdaging aan te gaan. “Om samen met regisseur Pablo Larraín en scriptschrijver Steven Knight het levensverhaal van Maria Callas te vertellen, is een droom.”

Ook Larraín kijkt ernaar uit: “De kans mijn twee grote persoonlijke passies film en opera te kunnen combineren, is een langgekoesterde wens.”

Het is niet de eerste film over Maria Callas. In 2002 maakte de Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli ook al een film over het leven van Callas. De hoofdrol werd toen vertolkt door de Franse actrice Fanny Ardant.

Jet Berkhout over Maria Callas

Ook in de talkshow Khalid en Sophie werd de nieuwe film besproken. Jet Berkhout was op 26 oktober te gast om te vertellen over het leven van Maria Callas. Bekijk het fragment:.

Ster advertentie
Ster advertentie