Podium
NTR

Passe-partout Mahler Festival vanaf vandaag in de verkoop

  1. Klassiekchevron right
  2. Passe-partout Mahler Festival vanaf vandaag in de verkoop

Van 8 tot en met 17 mei 2020 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer het Mahler Festival. Vandaag startte – voor concertvrienden – de verkoop van het passe-partout: 10 concerten in 10 dagen. Of je daar niet een beetje Mahler-moe van wordt, vroeg NRC vorige week nog aan de directeur van Het Concertgebouw Simon Reinink. Zijn reactie: “Juist niet! Het is een once in a lifetime kans om alles na elkaar te horen op aaneengesloten avonden en zo in een roes de reis te maken door Mahlers universum – van de flageoletten van de Eerste symfonie naar het wegstervende ‘adagio’ van de Tiende symfonie.”

Mahlers werk wordt tijdens het festival uitgevoerd door onder meer de vier toporkesten die Mahler zelf dirigeerde: New York Philharmonic, de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Wie overigens Symfonie nrs. 3 en 9 met het Concertgebouworkest zullen dirigeren is nog niet bekend. Chef Daniele Gatti stond gepland.

Vandaag dus de passe-partout verkoop voor concertvrienden (vanaf 800 EURO) en vanaf volgende week dinsdag voor iedereen. Kosten: vanaf 1.575 EURO.
Volgend jaar zijn er ook losse kaarten te koop. Ook zullen zoveel mogelijk concerten worden gestreamd en zijn er plannen om concerten op een groot scherm op het Museumplein te tonen.

Ster advertentie
Ster advertentie