Podium

Duncan Ward (31) nieuwe chef philharmonie zuidnederland

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Duncan Ward (31) nieuwe chef philharmonie zuidnederland

Vanaf volgend september is de Britse dirigent Duncan Ward de nieuwe chef van philharmonie zuidnederland. Dat heeft het orkest vanmorgen bekendgemaakt.

En opnieuw kiest een orkest voor een jonge dirigent. Duncan Ward werd in 1989 geboren in Kent. Vanaf jonge leeftijd ontwikkelde hij zich als musicus, componist en dirigent. Inmiddels werkt hij met orkesten als Orchestre de Paris, Staatskapelle Dresden, Londen Symphony Orchestra en Vienna Radio Symphony.

Vorig seizoen maakte Ward zijn debuut bij philharmonie zuidnederland in het Concertgebouw in Amsterdam. “Ik voelde een natuurlijke connectie met het orkest, al vanaf onze eerste repetitie. Ik was meteen ontzettend opgewonden door onze muzikale uitwisseling en dat met één van de meest veeleisende werken uit het repertoire - de Jeux van Debussy. Ik voelde direct dat ik hier te maken had met een kleurenpalet en een verzameling aan open, nieuwsgierige musici die ik heel graag veel beter wil leren kennen.”

Intendant van het orkest, Stefan Rosu over hun nieuwe chef: “De combinatie van kennis en vaardigheden én persoonlijkheid, zijn in bijzondere mate van belang voor een chef-dirigent met wie philharmonie zuidnederland zich voor een aantal jaren verbindt. Hij is een motivator pur sang: hij motiveert mensen om het beste uit zichzelf te halen. Hij is veeleisend, maar met vertrouwen, vriendelijkheid en respect”, aldus Stefan Rosu.

Luister het interview met Stefan Rosu in Podium hieronder terug.

Ward is aangesteld voor 3 seizoenen vanaf september 2021. Hij volgt hiermee Dmitri Liss op, die vijf jaar chef was bij het orkest. Liss blijft als gast-dirigent aan het orkest verbonden.

Ster advertentie
Ster advertentie