Podium
NTR

Art Against Aggression protesteert tegen beleid Poetin

foto: ANP/ROBERT GHEMENT
  1. Klassiekchevron right
  2. Art Against Aggression protesteert tegen beleid Poetin

Met het Facebook- en Twitteraccount Art Against Aggression protesteren kunstenaars tegen het Oekraïnebeleid van president Poetin. Met de Twitterhandle ‘Stop Putin’ willen ze artiesten die Poetin steunen oproepen daarmee te stoppen.

En daarbij zijn hun ogen vooral gericht op dirigent Valery Gergiev, die in de media vaak is bekritiseerd vanwege zijn contacten met Poetin. Op het account staat een niet recente maar veelzeggende foto waarop Gergiev is te zien in het gebouw van de Russische Defensie, samen met Poetin en een hoge legerofficier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gergiev staat volgens plan komend weekend met de Wiener Philharmoniker in de Carnegie Hall in New York. Gergiev heeft nog niet gereageerd op de berichten op social media. Een woordvoerder van het orkest verdedigt op Facebook het optreden van Gergiev: "Hij gaat als artiest, niet als politicus. Wij zijn geen politici, we proberen bruggen te bouwen.”

Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Via de onderstaande button kom je op de site van Giro555 waar je kunt doneren. Of ga naar onze overzichtspagina.

Geef nu aan Giro555 Home 'Samen in actie voor Oekraïne'

Ster advertentie
Ster advertentie