Podium
NTR

Cellist Anton Spronk wint Dutch Classical Talent 2021

foto: Juri Hienschfoto: Juri Hiensch
  1. Klassiekchevron right
  2. Cellist Anton Spronk wint Dutch Classical Talent 2021

Anton Spronk heeft de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. De cellist wint een geldbedrag van €10.000. Hij ontving tevens de publieksprijs.

De vakjury: “Anton presenteerde een origineel programma met een heldere programmalijn. Toegankelijk hedendaagse stukken waarin hij de ziel zocht van de volksmuziek. Uit zijn prachtige cello hoorden wij instrumenten klinken. Virtuoos en karaktervol spel.”

foto: Juri Hiensch

Wie is cellist Anton Spronk?

Anton Spronk (1994) begon al op vierjarige leeftijd met cellolessen. Hij behaalde zijn bachelordiploma in 2017 aan de Zürich University of the Arts en studeert tegenwoordig bij Jens Peter Maintz aan de University of Arts in Berlijn. Op slechts 19-jarige leeftijd ontving hij de eerste prijs van de Cello Biënnale Amsterdam. In 2019 won hij de Prix du Rotary op het Verbier Festival en ging door naar de halve finale van de ARD Competitie.

Dutch Classical Talent in het Avondconcert

Op woensdag 22 september 2021 kon je in het Avondconcert van 20:00 tot 22:30 uur luisteren een compilatie van de finale van Dutch Classical Talent 2021. Je hoort laureaten sopraan Marion Dumeige met pianist Aarón Ormaza Vera, pianist Seán Morgan-Rooney en cellist Anton Spronk.

Avondconcert

Ster advertentie
Ster advertentie