Podium
NTR

Europese operahuizen geven 'kijkje' achter de schermen

  1. Klassiekchevron right
  2. Europese operahuizen geven 'kijkje' achter de schermen

This evening’s performance

In het begin van de vorige eeuw had je in Parijs de Theatrophone. Je belde op en kon live meeluisteren met opera- en varietévoorstellingen. Live radio was er nog niet, en zo kon je er toch bij zijn. Dat idee inspireerde de Schotse geluidskunstenares Zoë Irvine tot een project voor de operahuizen van nu.

Centraal staan voorstellingen die door de coronacrisis niet doorgaan. Er doen 15 Europese landen mee. Vrijdagavond 12 juni staat in ieder land een speciaal telefoonnummer open. Wie belt kiest de productie van zijn/haar voorkeur en krijgt een medewerker van zo’n voorstelling live aan de lijn. Dat kan een regisseur zijn, maar ook een zanger, persmedewerker of fondsenwerver. Het gesprek gaat natuurlijk over de gekozen operaproductie, maar kan in feite alle kanten opgaan. Uiteindelijk krijg je als beller een fragment te horen van de operaproductie die je hebt gekozen.

This evening’s performance has not been canceled heet het project. Het gaat uit van Bergen National Opera in Noorwegen. In Nederland doet het Holland Festival mee, met aandacht voor de opera's Rusalka van Antonín Dvorak en The Murder of Halit Yozgat van Ben Frost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer informatie op de speciale website.


Reisopera performance tour

Een kijkje achter de schermen bij de opera kan trouwens ook bij de Nederlandse Reisopera. Het operahuis lanceerde de Reisopera performance tour. Dat is een rondleiding door de werkplaatsen en ateliers in Enschede. “Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM”, voegt de Reisopera toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Informatie en boeken op reisopera.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie