Podium

Bertie Baigent wint Grand Prix bij International Conducting Competition Rotterdam

NTR
foto: Allard Willemsefoto: Allard Willemse
  1. Klassiekchevron right
  2. Bertie Baigent wint Grand Prix bij International Conducting Competition Rotterdam

Afgelopen vrijdag was de laatste finaleavond van de International Conducting Competition Rotterdam. De 6 finalisten namen het in vijf categorieën tegen elkaar op, zoals opera, hedendaagse muziek en grote symfonische werken – elke categorie met een ander orkest. In elke categorie werd een winnaar uitgeroepen, en er was een Grand Prix voor Beste allrounder. Die laatste prijs ging naar Bertie Baigent uit het Verenigd Koninkrijk. Hij wint een prijs van 15.000 euro. De winnaars van de categorieën winnen elk 7.500 euro.

Bertie Baigent (1995) studeerde aan de University of Cambridge en aan de Royal Academy of Music in Londen. Daar behaalde hij zijn Master of Arts in Orkestdirectie. Sinds 2017 is hij artistiek leider van het Waterperry Opera Festival. Hij is dit jaar een veelgevraagd gastdirigent, bijvoorbeeld bij het Royal Scottish National Orchestra en het Philharmonisch Orkest van Japan.

Vanaf september 2022 is hij assistent-dirigent bij het City of Birmingham Symphony Orchestra. Momenteel is hij dat trouwens bij het London Philharmonic Orchestra. Naast zijn werk als dirigent is Bertie Baigent een begenadigd organist. Het helpt hem in contact te blijven met het werkelijk musiceren. “Echt muziek de wereld in sturen, in plaats van met m’n armen te zwaaien,” aldus Bertie Baigent.

Hij is dankbaar dat hij met alle orkesten mocht werken de afgelopen week.

Ster advertentie
Ster advertentie