Podium
NTR

Rotterdams Philharmonisch Orkest hand in hand met Feyenoord

  1. Klassiekchevron right
  2. Rotterdams Philharmonisch Orkest hand in hand met Feyenoord

Het Rotterdams Phiharmonisch Orkest komt een half jaar na hun uiterst succesvolle video, waarin de musici thuis via internet gezamenlijk een deel uit Beethoven 9 spelen, met een nieuwe videoproductie: Ready to Play.

Deze keer niet vanuit huis, maar vanuit een hele grote ruimte die lijkt op de Rotterdamse Kuip. En dat is niet voor niets want ze maakten deze film samen met de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Daarmee openen ze beide het nieuwe seizoen: voor zowel het voetbal als voor de muziek. Uiteraard speelt het orkest het bekende clublied: Hand in hand kameraden.

Of deze video net zo succesvol wordt als de eerste – 3 miljoen keer bekeken op YouTube – de directeur van het orkest, George Wiegel, is blij dat er weer live muziek zal klinken: “Hoe waardevol het ook was dat we de afgelopen tijd met online projecten in vorm konden blijven en muziekliefhebbers over de hele wereld konden bereiken, er kan toch niets tippen aan live spelen. We hebben heel veel steun gehad aan de hartverwarmende reacties van onze fans en kunnen niet wachten om hen weer te verwelkomen in onze zaal.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie