Podium
NTR

Anne-Sophie Mutter speelt voor goede doel

  1. Klassiekchevron right
  2. Anne-Sophie Mutter speelt voor goede doel

Violiste Anne-Sophie Mutter zamelt geld in voor kinderen in Jemen. In dat land woedt sinds 2015 een burgeroorlog. De oorlog in Jemen is inmiddels uitgegroeid tot het grootste humanitaire crisisgebied ter wereld: mensen zijn op de vlucht en voor miljoenen dreigt de hongersnood.

Anne-Sophie Mutter heeft besloten haar gage van de twee concerten die gepland staan in de Elbphilharmonie, te doneren aan de hulporganisatie Save the Children. Volgens de violiste mag de wereld niet meer wegkijken: ‘Het lijden van deze kinderen is onmetelijk. Sinds het begin van de oorlog zijn meer dan 85.000 kinderen van honger omgekomen. Meer meisjes en jongens zijn gestorven aan de gevolgen van ondervoeding dan aan bommen en kogels.’

Met de donaties wil de organisatie gezondheidsvoorzieningen opnieuw opzetten. Volgens Save the Children is 80 procent van de bevolking afhankelijk van humanitaire hulp of bescherming, waaronder 14,3 miljoen kinderen.

De concerten in de Elbphilharmonie vinden plaats aankomende zaterdag en volgende week zaterdag. Niet alleen Mutter, ook de musici van het Kammerochtester Wien-Berlin, doneren hun gage aan de hulporganisatie.

De twee concerten zijn inmiddels uitverkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie