Podium

Igor Levit ontvangt Orde van Verdienste van Bondsrepubliek Duitsland

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Igor Levit ontvangt Orde van Verdienste van Bondsrepubliek Duitsland

Pianist Igor Levit wordt onderscheiden met de Orde van Verdienste van Bondsrepubliek Duitsland. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn artistieke activiteiten, sociaal-politiek engagement en solidariteit met anderen.

“Met zijn muziek weet hij antwoord te geven op vragen die vandaag de dag net zo actueel zijn als 250 jaar geleden, in de tijd van Beethoven”, zo staat te lezen in een verklaring. “Aan het begin van de corona-crisis creëerde Igor Levit een gevoel van saamhorigheid met de dagelijkse uitzending van Corona House Concerts vanuit zijn woonkamer. En op 29 april droeg hij zijn huisconcert op aan de 75ste verjaardag van de bevrijding van concentratiekamp Dachau.”

De onderscheiding wordt uitgereikt op 1 oktober, de Dag van de Duitse Eenheid. Naast Levit, ontvangen nog 14 burgers de onderscheiding.

“De zeven vrouwen en acht mannen hebben een uitstekende bijdrage geleverd: ze helpen de coronapandemie het hoofd te bieden, bevorderen de verbinding tussen Oost en West en dragen bij aan het wegnemen van vooroordelen in onze samenleving”, aldus de verklaring.

Ster advertentie
Ster advertentie