Podium

Holland Festival maakt associate artists editie 2021 bekend

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Holland Festival maakt associate artists editie 2021 bekend

De Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne (1976) en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto (1952) zijn benoemd tot associate artists voor het Holland Festival juni 2021. Dat maakte de organisatie 12 oktober bekend.

Beide kunstenaars hebben een brede belangstelling voor kunst in uiteenlopende disciplines, zoals ook blijkt uit hun vele samenwerkingen met andere makers wereldwijd – van Hollywoodregisseurs tot techno-artiesten, beeldend kunstenaars en rockbands. De twee associate artists delen een grote belangstelling voor elektronische muziek en voor Japan en de Japanse cultuur. Van beide kunstenaars presenteert het festival nieuw of recent werk.

“Elk jaar brengt het Holland Festival in nauwe samenwerking met de makers een programma dat past in de huidige tijd. Deze artiesten bieden met hun actuele werk, hun brede interesses en grote netwerk veel waardevolle ingangen ter verdieping en verbreding van de programmering voor deze editie.”
Aldus Emily Ansenk, directeur van het Holland Festival.

Bij het grote publiek is Ryuichi Sakamoto vooral bekend door de muziek die hij schreef voor films, waaronder ‘The Last Emperor’ (1987), en de Academy Award-winnende film ‘The Revenant’ (2015), de westernepos met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Gebaseerd op het verhaal van een pelsjager die in het begin van de negentiende eeuw de wildernis van de Rocky Mountains doorkruist en daar met ongekende ontberingen te maken krijgt.

Ster advertentie
Ster advertentie