Podium

Benjamin Goodson nieuwe chef-dirigent Groot Omroepkoor

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Benjamin Goodson nieuwe chef-dirigent Groot Omroepkoor

Benjamin Goodson wordt in september 2020 de nieuwe chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Hij zal minimaal drie jaar aan het koor verbonden zijn.

28-jarige dirigent

De 28-jarige, uit Engeland afkomstige, Goodson maakte begin juli 2018 een succesvol debuut bij het Groot Omroepkoor toen hij het koor voorbereidde op het Requiem van Mozart in het Concertgebouw. Na zijn terugkeer in december 2018 voor Delius’ opera A Village Romeo en Juliet in de NTR ZaterdagMatinee, klonk bij veel leden van het koor de wens om Benjamin hun nieuwe chef-dirigent te laten worden.

Beluister dit concert

Talentvol koordirigent

Roland Kieft, algemeen directeur Stichting Omroep Muziek: “Ik ben buitengewoon verheugd met de komst van Benjamin Goodson. Met hem heeft het Groot Omroepkoor één van de meest talentvolle koordirigenten van dit moment aan zich weten te verbinden. Hij combineert een volwassen kijk op zijn rol als chef-dirigent met een open blik op nieuwe generaties luisteraars, media-gebruikers en concertbezoekers. Ook zijn belangstelling voor nieuwe muziek en nieuwe samenwerkingsverbanden droeg bij aan zijn benoeming.”

Blijdschap

Goodson zegt zelf over zijn benoeming: “Ik ben heel blij met mijn benoeming als chef-dirigent bij het Groot Omroepkoor. Vanaf ons eerste project samen voelde ik een oprechte verbinding met dit geweldige ensemble, een juweel in het Europese klassieke landschap.”

Hans Haffmans in gesprek met Benjamin Goodson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie