Podium

Collectie Rostropovitsj-Visjnevskaja te koop bij Sotheby’s

NTR
foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Collectie Rostropovitsj-Visjnevskaja te koop bij Sotheby’s

De legendarische en zeer geliefde cellist Mstislav Rostropovitsj overleed in 2007, op 80-jarige leeftijd. Zijn vrouw, sopraan Galina Visjnjevskaja, overleed vijf jaar later. Eind november 2018 wordt een deel van hun nalatenschap geveild bij veilinghuis Sotheby’s in Londen, waaronder zijn drie cello’s.

Het stel ontmoette elkaar in 1955 op een muziekfestival in Praag. Vier dagen later vroeg hij haar ten huwelijk. Gevraagd of hij ooit spijt had van die snelle beslissing, antwoordde hij: "Ja, ik heb drie dagen van mijn leven verspild.”
Ze verlieten de Sovjet-Unie in 1974. De sovjet-autoriteiten maakten hen het leven onmogelijk. Pas in 1990 zetten ze weer voet op Russische bodem.

Vanaf 1974 woonde het echtpaar afwisselend in de Verenigde Staten en Europa. Hun eerste Europese appartement kochten ze in Parijs. Het appartement kreeg een eigen Russische sfeer met Russische meubels, schilderijen en porselein.

Op de veiling op 28 november a.s. in Londen worden 100 voorwerpen uit die nalatenschap van het echtpaar te koop aangeboden. Daaronder bevinden zich servies, bestek, schilderijen, juwelen, een vleugel en dus die drie cello’s.

Sotheby's


Kijk hier voor het filmpje met de Britse cellist Sheku Kanneh-Mason, die een bezoek brengt aan Sotheby’s en een van de cello’s bespeelt.

Ster advertentie
Ster advertentie