Podium
NTR

Programmering Festival Oude Muziek bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Programmering Festival Oude Muziek bekend

Op 23 augustus 2019 gaat het Festival Oude Muziek weer van start. Het duurt nog even, maar liefhebbers kunnen zich nu al inlezen en inleven: het programma is op 9 mei bekendgemaakt.

Het thema is ‘Napels’, de Italiaanse stad door de eeuwen heen. Volgens de organisatie vind je er de lekkerste keuken van Italië en de mooiste baai van Europa. Maar ook afval, verkeerschaos en georganiseerde misdaad. Het festival moet die contrasten laten zien, in muziek, maar ook in informatie.

Specialisten van de Italiaanse oude muziek Marco Mencoboni en Giulio Prandi zijn artists in residence. Gevestigde namen zijn er natuurlijk, zoals Jordi Savall en Christina Pluhar. Maar ook jong talent, als de Nederlandse blokfluitiste Lucie Horsch.

Naast artistiek leider en directeur Xavier Vandamme heeft het festival weer een mede-samensteller benoemd: dit keer de Duitse schrijver en regisseur Thomas Höft. Hij zal onder meer een gesprekkenserie over Napels organiseren. Ook regisseert hij een paar voorstellingen, waaronder het oratorium Agar et Ismaele van Alessandro Scarlatti.

Kijk hier voor meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie