Podium
NTR

Seizoenspresentaties 2023-2024

foto: Remko de Waal ANPfoto: Remko de Waal ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Seizoenspresentaties 2023-2024

Het is voorjaar. Dat betekent dat de nieuwe seizoensbrochures van de orkesten, zalen en series worden gepresenteerd.

  • Eind februari werd de programmering van het nieuwe seizoen van de ZaterdagMatinee bekend gemaakt in ons programma. In 2021 dirigeerde Kent Nagano Concerto Köln in Das Rheingold van Richard Wagner. In het nieuwe seizoen komt het vervolg: Nagano dirigeert Die Walküre, het volgende deel van Der Ring des Nibelungen.
  • Op zondag 26 maart maakte het Concertgebouworkest de programmering bekend. Bijzonder aan dat seizoen is de viering van Bruckner. In 2024 is het 200 jaar geleden dat Anton Bruckner werd geboren en daarom programmeert het Concertgebouworkest de 9 genummerde symfonieën, onder leiding van 9 verschillende dirigenten. De symfonieën worden verspreid over twee seizoenen.
  • Vorige week presenteerde hetNederlands Philharmonisch Orkest het nieuwe seizoen: nieuwe gezichten en oude bekenden. Het orkest deelt het podium onder meer met Lucas en Arthur Jussen, Lisa Batiashvili en Harriet Krijgh.
  • Het Concertgebouw maakte afgelopen weekend hun eigen programmering bekend. De nadruk ligt daar op de veelzijdigheid van het concertgebouw en wat er allemaal mogelijk is. Bijzondere rol is weggelegd voor de Turkse pianist en componist Fazil Say. Hij zegt: "Ik probeer een brug te slaan tussen verschillende culturen, en dat wil ik in Amsterdam laten horen."
  • Bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest komen grootheden als Martha Argerich en Janine Jansen langs. Sopraan Chen Reiss is de nieuwe Artist in Residence. Chef-dirigent Lahav Shani speelt en dirigeert vanachter het klavier het Derde pianoconcert van Prokofjev. Manoj Kamps, Nicola Benedetti en Beatrice Rana maken hun debuut bij het orkest.
  • In het Muziekgebouw aan ’t IJ staat het nieuwe seizoen in het teken van "Vernieuwing". Er staan in het nieuwe seizoen 20 wereldpremières op het programma van onder meer Lera Auerbach, Willem Jeths en Anna Thorvaldsdottir.
Ster advertentie
Ster advertentie